Hoivakoti, Kempele 2014

Hoitoalan rakennukset

Hoitoalan rakennukset ovat nykyään yhä enemmän monitoimitaloja, joissa on useita toimintoja yhden katon alla. Täten ne palvelevatkin laajasti paikkakunnan asukkaita ja ovat usein myös arkkitehtonisia maamerkkejä. Yhä enemmän kiinnitetään rakennuksen arkkitehtuurin sekä kiinteistön kustannustehokkuuden (energian kulutus ja huoltokustannukset) lisäksi huomiota tilojen monikäyttöisyyteen sekä käyttäjien hyvinvointiin, turvallisuuteen ja viihtyisyyteen. 

Hoitoalan rakennuksissa kuten terveyskeskuksissa, päiväkodeissa, palvelutaloissa ja vanhainkodeissa vietetään pitkiä aikoja, pidempiä aikoja kuin töissä tai koulussa Osalle palvelutalo saattaa olla loppu elämänsä koti. Hoiva-alan rakennuksissa on myös erittäin suuret vaatimukset tilojen kestävyydelle ja puhtaanapidolle. Nämä kaikki vaikuttavat siihen, miten hoitoalan rakennukset suunnitellaan ja toteutetaan.

Pyhännän Rakennustuote on toteuttanut useita hoivakoteja ja päiväkoteja vuosien varrella. PRT-Pro™ -ratkaisuin rakennukset voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti ja  nopeasti tinkimättä rakentamisen laadusta ja materiaaleista.

Pystymme tarjoamaan myös massiivipuun ja puuelementtien yhdistelmärakenteita. Näillä voidaan edistää mielenkiintoisen arkkitehtuurin toteuttamista, mutta pitäen kustannukset kurissa ja toisaalta hyödyntämään esimerkiksi yhteisissä tiloissa massiivipuun erinomaisia toiminnallisia etuja.

PRT-Pro™ -ratkaisuin toteutettu hoitokoti, päiväkoti, vanhainkoti tai palvelutalo on toteutettu ekologisesti, kestävästi ja turvallisesti suomalaisesta puusta. Tutkimuksissa on todettu, että mitä enemmän rakennuksessa on massiivipuuta, sen paremmin ilmankosteus pysyy terveyden kannalta optimaalisella alueella. Puulla on todettu olevan myös rauhoittava ja kuntoutumista edistävä vaikutus ja täten puu sisäpintamateriaalina on suositeltava hoitoalan rakennuksiin.

Sisäilmayhdistyksen Terve Talo –ohjeet ovat meille tuttuja ja voimme ottaa ne huomioon terveydenhuolto- ja hoiva-alan rakennuksissa näin halutessasi. Näin varmistutaan, että rakennus on  mahdollisimman terveellinen ja viihtyisä käyttäjilleen.

Kestävä rakentaminen, vähäinen energiankäyttö sekä tilojen monikäyttöisyys sekä muunneltavuus ovat olennaista nykyään kaikessa julkisessa rakentamisessa. Koska on kyse merkittävästä investoinnista, on suunnittelulla tärkeä rooli tavoitteiden toteutumisessa. Teemme mielellämme yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa, jotta projektisi toteutuu mahdollisimman hyvin.

Pyhännän Rakennustuote tarjoaa hoitoalan rakentamiseen erilaisia mahdollisuuksia. Kysy lisää myynnistämme