Kattoelementit


Lämmin kattoelementti

Puolilämmin kattoelementti

Kylmä kattoelementti

PRT-Pro™ -kattoelementit ovat ammattirakentamiseen suunniteltuja rakentamisen ratkaisuja. Niiden detaljiikka ja rakenteet perustuvat pitkälti HalliPES:in. Kattoelementtimme pääsääntöisesti soveltuvat vaativaan julkiseen rakentamiseen kuten kerrostaloihin, oppilaitosten, maatalousrakennusten, teollisuus- ja varastorakennusten, toimitilojen sekä liike- ja kokoontumistilojen toteuttamiseen.

Kattoelementit toteutetaan käyttökohteen mukaan joko lämpiminä, puolilämpiminä tai kylminä. Paloluokitukseltaan elementit voivat olla P1, P2 tai P3. Elementtejä saa sekä lappeen tai harjan suuntaisena ja elementit suunnitellaan runkorakenteeseen soveltuviksi.

PRT-Pro™ -kattoelementit ovat nopea tapa rakentaa, sillä yhdellä kattoelementillä kattaa lähes 70 neliötä kerrallaan. Yhden työpäivän aikana kattopintaa syntyy jopa 1 000 m2. Tällöin työmaalla jää hidas kattotyö minimiin, eikä alueella tarvitse varastoida suurta määrää katon rakennusmateriaaleja.

Kattoelementtien vaihtoehdot

Vakioituja kattoelementtejä voidaan räätälöidä erilaisten käyttökohteiden ja -tarpeiden mukaan. Voit valita elementin vesikatteen materiaalin ja alapinnan verhouksen. Lisäksi lämmöneristävyyden osalta voimme tehdä räätälöityjä ratkaisuja ja myös sopia mihin valmiusasteeseen kattoelementit tehdään tehtaallamme.

Yleisimmät kattoelementtien katevaihtoehdot ovat pelti, bitumi ja pvc. Alapinnan verhousmateriaaleina toimivat usein pelti, maalattu kipsilevy tai akustiikkalevy.

PRT-Pro™ -kattoelementtejä täydentävät sivuräystäselementti sekä päätyräystäselementti. Tämä vähentää jälleen yhden työmaavaiheen pois, kun räystäät ovat valmiina kattoelementissä. Katemateriaalit ja alapinta voivat olla näissä valmiina.

Huomioita kattoelementtien suunniteluun

Suunniteltaessa kattomuotoja on hyvä pitää mielessä, että katto tehdään elementeistä. Tähän saat halutessasi apua PRT-Pro™ teknisestä tuesta. Kattoelementtien suunnittelussa on tärkeää huomioida katemateriaalien mukaiset kattokaltevuudet, katon tuuletus sekä toimivan vedenpoiston varmistaminen katolta. 

Vaikka valmistamiemme kattoelementtien rakenteet ja liitosdetaljit ovat vakioituja, pystymme muokkaamaan niitä yksilöllisiä tarpeita vastaavaksi.

Suunnittelijoiden työtä pyrimme helpottamaan tarjoamalla valmiit rakenne- ja detaljikuvat elementeistä sekä pdf- että dwg-muodossa ja tuoteryhmäkortin. Löydät nämä suunnittelumateriaalit tämän sivun oikeasta laidasta otsikon Tekniset tiedot alta.

Kattoelementit laadulla 

Pyhännän Rakennustuotteen valmistamat kattoelementit käyvät läpi tiukan laadunvalvonnan. Valmistamme puiset kattoelementit valvotuissa olosuhteissa. Nykyaikaiset valmistusprosessimme mahdollistavat keveiden, kosteus- ja paloturvallisten sekä energiatehokkaiden elementtien toteuttamisen. Toimitamme PRT-Pro™ -kattoelementit työmaalle vesikate, eriste ja alapuolen verhous valmiiksi asennettuna.

Pyhännän Rakennustuotteen kattoelementillä on voimassa Inspectan valvoma ja myöntämä tuotesertifikaatti, Varmennustodistus (Nro 9591-01), sekä kattoelementeille laaditut, niiden ominaisuudet osoittavat suoritustasoilmoitukset.

Lue lisää CE-merkinnästä ja muista: Tuotehyväksynnät

Tarjoamme elementit mieluiten valmiiksi asennettuina jotta voimme varmistua työn laadusta. Lue lisää: PRT-Pro™ -toimituspalvelut.