Välipohjaelementit


Välipohjaelementti 1

Välipohjaelementti 2

Välipohjaelementti 3

PRT-Pro™ -välipohjaelementit ovat ammattirakentamiseen suunniteltuja rakentamisen ratkaisuja. Välipohjaelementtimme soveltuvat pääsääntöisesti kaiken tyyppiseen vaativaan julkiseen rakentamiseen kuten asuntotuotantoon, hoitoalan rakennusten, koulujen ja oppilaitosten, toimitilojen sekä liike- ja kokoontumistilojen toteuttamiseen.

Välipohjaelementtien detaljiikka ja ratkaisut perustuvat pääosin RunkoPES 2.0:en. Välipohjaelementit saa joko osastoimattomana tai osastoituna (P2/P3).

Elementit toteutetaan joko I- tai LVL-palkein. I-palkki -valmisteinen välipohjarakenne mahdollistaa LVIS-vetojen viennin välipohjan sisällä. I-palkki -valmisteiset välipohjaelementit ovat erinomaisia mittatarkkuudeltaan, ääneneristävyydeltään, värähtelyominaisuuksiltaan sekä kustannustehokkuudeltaan. I-palkkirakenne tekee välipohjasta myös erittäin kevyen. LVL-palkeilla toteutettuna päästään välipohjarakenteeessa pidempiin jänneväleihin. Ks. lisätiedot tuotekortista sivun oikeasta laidasta otsikon Tekniset tiedot alta.

PRT-Pro™ -välipohjaelementit ovat nopeita asentaa, sillä yksi elementti kattaa lähes 30 m2 kerrallaan. Lisäksi LVIS-läpivientiaukot voidaan porata tehtaalla välipohjaan valmiiksi säästäen aikaa työmaalla.

Välipohjaelementtien räätälöintiä

Vakioituja välipohjaelementtejä voidaan räätälöidä erilaisten käyttökohteiden ja tarpeiden mukaan. Välipohjaelementti räätälöidään runkorakenteeseen soveltuvaksi ääneneristyksen sekä palonkeston osalta. Valmistamme välipohjaelementit asiakkaan tilaamaan valmiusasteeseen.

LVIS-tekniikan salliessa, voi välipohjaelementtien alapintaan valita tilan käyttötarkoituksen mukaisen materiaalin asennettavaksi valmiiksi jo elementtitehtaalla. Yleisimmät alapintamateriaalit ovat kipsilevy, vaneri tai muu rakennuslevy, paneelit, akustiikkatuotteet sekä esim. varastorakennuksissa profiilipelti.

Välipohjaelementtien suunnitelu

Suunnittelun osalta olennaista on huomioida jännevälien ja aukkojen lisäksi se, että välipohjan suunta vaikuttaa siihen, miten päin LVIS-putkistot kulkevat rakennuksessa. Tämä taas vaikuttaa siihen, kuinka lähelle putket pääsevät käyttökohdettaan. Kun suunnittelija merkitsee LVIS-läpiviennit suunnitelmiin, voidaan aukot tehdä tehtaalla välipohjaan valmiiksi säästäen aikaa työmaalla. Vaikka valmistamamme välipohjaelementit ovat vakioituja, voimme joustavasti muokata niitä myös erikoistoiveiden mukaisiksi.

Suunnittelijoiden työtä pyrimme helpottamaan tarjoamalla valmiit rakenne- ja detaljikuvat välipohjaelementeistä sekä pdf- että dwg-muodossa ja tuoteryhmäkortin. Löydät nämä suunnittelumateriaalit tämän sivun oikeasta laidasta otsikon Tekniset tiedot alta.

Laatua välipohjaelementteihin

Pyhännän Rakennustuotteen välipohjaelementillä on voimassa Inspectan valvoma ja myöntämä tuotesertifikaatti, Varmennustodistus (Nro 9591-01), sekä välipohjaelementeille laaditut, niiden ominaisuudet osoittavat suoritustasoilmoitukset.

Lue lisää CE-merkinnästä ja muista: Tuotehyväksynnät

Tarjoamme välipohjaelementit mieluiten valmiiksi asennettuina jotta voimme varmistua työn laadusta. Lue lisää PRT-Pro™ -toimituspalvelut.